Johann Heinrich Rolle

Geachte bezoeker,
Mijn naam is Wolfgang Lange, ik ben (koor)dirigent en wil u attent maken op de Matthäuspassion, een meesterwerk van Johann Heinrich Rolle.

Ik geloof in dit prachtige werk en ben pleitbezorger. Naast de lawine van de jaarlijkse Bach Passionen (zonder deze te kort te willen doen) zou het in “Nederland Passieland” een meer dan goede aanwinst zijn om een volwaardig passieverhaal in een totaal andere beleving mee te mogen maken.

In 2017 is dit stuk -waarschijnlijk voor het eerst sinds 1752- live uitgevoerd door Luna Kamerkoor en het Helios Ensemble.

In 2018 is het stuk wederom uitgevoerd. De drie concerten vonden plaats op

vrijdag 16 februari 2018 Waalse Kerk Amsterdam
zaterdag 17 februari 2018 Tuindorpkerk Utrecht
zondag 18 februari 2018 St. Laurentiuskerk Alkmaar

De uitvoering van de Matthäuspassion van Rolle kon worden gerealiseerd met hulp van de stichting Harmonia Mundi.

Lukaspassion

Van Johann Heinrich Rolle bestaat ook een Lukaspassion en ik ben van plan dit volgend jaar te gaan uitvoeren.

Het ensemble bestaat uit 6 vocale solisten, aangevuld met de zangers van het Luna Kamerkoor en het 20 koppige begeleidende Helios Ensemble spelend op authentieke instrumenten. Alle musici die hier aan mee gaan doen, gaan in eerste instantie akkoord met een tegemoetkoming op no cure / no pay basis. Ook dit project verdient naar mijn oprechte overtuiging een reële kans. Daarom is mijn concrete vraag aan u of u een financiële bijdrage wilt verlenen, dan wel advies kunt geven waar goede kansen liggen om op gepaste wijze ondersteund te kunnen worden.

Normaliter zou een dergelijk evenement rond € 25.000 moeten kosten. Wanneer u als cultuurliefhebber aan dit unieke gebeuren de waarde mee kunt geven die het verdient, deelt u in het optimaal tot stand laten komen van deze uitvoeringen, d.w.z. een vergoeding voor de medewerkenden en een goede pr.
Ik hoop dat u een hoopvolle reactie kunt geven op mijn schrijven.
Met hoogachting en vriendelijke groeten,

Wolfgang Lange, dirigent en initiator
06 40143163
Stichting Harmonia Mundi
Helios Ensemble
Luna Kamerkoor

Uw steun

Als u bereid bent dit project te ondersteunen, dan kunt u uw bijdrage storten via de pagina ‘Doneren‘.

Uw logo op deze site?

Wilt u dit project als bedrijf sponsoren? Voor een bijdrage van minimaal €50 plaatsen wij uw bedrijfslogo prominent in beeld op de sponsorenpagina. Wilt u hoofdsponsor worden, dan kan dat ook. Naast plaatsing van uw logo ontvangt u twee gratis toegangskaarten voor 1 van de concerten en vermelding in het programmaboekje.

Orkestsamenstelling / aantal musici (totaal 21 instrumentalisten)

2 traversi, 2 oboi, 2 fagotti, 2 corni, strijkers ( 3 eerste violine, 3 tweede violine, 2 violas, 2 celli, 1 violone) en (kist)orgel.

Kaartenverkoop via www.lunakamerkoor.nl/kaarten-bestellen