Utrechts Kamerkoor

Gemengd klassiek kamerkoor

Het Utrechts Kamerkoor is een gemengd klassiek kamerkoor dat werd opgericht in 1952. Sinds 2003 wordt het koor geleid door Wolfgang Lange.

Repertoire

Het repertoire omvat een brede schakering aan werken uit de Europese koorliteratuur vanaf renaissance tot hedendaags. Het koor zingt hoofdzakelijk a capella werken in een thematische programmering. Hiermee wil het zichzelf steeds uitdagen en hun publiek verrassen met bijzondere muzikale ervaringen. Daarnaast voert het ook graag koorwerken uit met instrumentale begeleiding. In 2011 zong het Utrechts Kamerkoor Die sieben letzten Worte van Haydn in de bijzondere uitvoering met strijkkwartet. In april 2013 bracht het koor het Magnificat van Vivaldi, de Mis in F van J.S. Bach en Duruflé’s sublieme Requiem met orkest ten gehore.

Bij het uitvoeren van grotere werken wordt gezocht naar samenwerking met andere koren. De Hohe Messe van J.S. Bach, die in 2010 samen met het Eindhovens Kamerkoor is uitgevoerd, was een overdonderende ervaring. In 2013 werd het koor gevraagd door Het Gelders Bach Collegium om samen de Johannes Passion van Demantius te zingen. In 2014 werd, samen met het Voorburgs Vocaal Ensemble, de dubbelkorige mis van Frank Martin uitgevoerd.

Volgende concert

1 jan.
15.00 uur Nieuwjaarsconcert, Bach, Zelenka, Britten
Josefkerk, Utrecht
m.m.v. Helios Ensemble en solisten
organist : Sietse van Wijgerden

Meer weten?

Meer informatie kunt u vinden op de site van het Utrechts Kamerkoor.


ukk_600breed