Luna Kamerkoor

Luna Kamerkoor

Het Luna Kamerkoor is opgericht in 2012 en is een projectkoor voor vergevorderde amateurzangers uit heel Nederland. De repetitieperiode is zeer kort, veelal zijn het niet meer dan 5 á 6 zaterdagen. Het streven is dat jaarlijks binnen één project het programma drie keer wordt uitgevoerd. De repertoirekeuze richt zich voornamelijk op muziek vanaf de 19e eeuw.

Het komende project

Mother & Child (zie persbericht op deze pagina)
Concertdata

aanvang
19 mei 2017 Oude Kerk Borne 20:15 uur
20 mei 2017 Josefkerk Utrecht 20:15 uur
21 mei 2017 Barbarakerk Nieuwegein 15:00 uur

Meer weten?

Meer informatie kunt u vinden op de website van Luna Kamerkoor. U kunt zich op die site ook aanmelden voor onze projecten.

Meesterwerken over moederliefde: een bijzonder concert van Luna Kamerkoor  

Een week na Moederdag vieren de zangers van het Luna Kamerkoor de moederliefde. Onder de titel ‘Mother and Child’ zullen zij werken van hedendaagse en klassieke componisten uitvoeren op drie mooie locaties: de Oude Kerk in Borne (19 mei 20.15 uur), de Josefkerk in Utrecht (20 mei 20.15 uur) en de Barbarakerk in Nieuwegein (21 mei 15.00 uur).
De naam van het concert is ontleend aan het werk van Tavener ‘Mother and Child’, voor koor, orgel en Hindoetempel gong. Dit prachtige werk bezingt het wonder van de geboorte, maar is ook opgedragen aan Maria, de moeder van Jezus. ‘Water Night’ van Whitacre bezingt de verwondering over de gift van het leven. Daniel Elder’s muziek spreekt rechtstreeks tot het hart en de hedendaagse Australische componiste Anne Boyd tekent een dromerig, mysterieus beeld van mens en natuur in een.
Het monumentale ‘Magnificat’ en ‘Da pacem Domine’ van Arvo Pärt en de intiem uitgevoerde ‘Ave Maria’ (Parsons) en ‘Crucifixus’ (Lotti) maken het programma compleet.

Meer weten? Ga dan naar de site van het Luna Kamerkoor

.